VOORDELEN

“Wist u dat groendaken zoveel voordelen bieden? Ik som ze hieronder even voor u op. Kiest u ook voor een groendak? Samen creëren we een betere leefomgeving.”

dwroof_mascotte1

Groenere omgeving

Groendaken zuiveren lucht en water. De begroeiing filtert fijn stof en ook het substraat haalt fijn stof uit de lucht dat wordt verteerd. Het groendak maakt dus zuurstof aan. Bovendien is het water dat van de daken komt meer gezuiverd. Een groenere omgeving is het resultaat.

Esthetisch

Een groendak is mooi en een echte eye-catcher. Mooier dan een traditioneel dak. Het ecologische uitzicht en het gevoel voor ruimte creëren een estetische meerwaarde aan uw woning, uw werkplek en uw buurt.

Duurzaam

Uw dakbedekking heeft een langere levensduur omdat deze de nodige beschermingslaag biedt voor de dakoppervlakte. De dakhuid is vrijgesteld van weersinvloeden zoals UV-straling, koude en warmte. Hierdoor blijft deze langer intact.

Ecologie

Een groendak is een perfecte schuil- en broedplaats voor vogels, insecten en andere dieren. Dit heeft een positief effect op het ecologische leven in uw omgeving.

Thermische isolatie

Het gebouw geniet van een betere thermische isolatie. Wie droomt er niet van een lagere energiefactuur? In de zomer kan u de airconditioning lager zetten omdat de ruimte minder afkoeling nodig heeft. In de winter zorgen groendaken ervoor dat de warmte langer binnen blijft.

Akoestische isolatie

Groendaken bieden akoestische voordelen. Het substraat en de beplanting remmen trillingen af. Afhankelijk van de dikte van het substraat en de soort beplanting absorbeert en reduceert uw groendak het geluid met meer dan 40 decibel. Lawaaihinder van neerslag en hagel wordt sterk gereduceerd.

Regenwater

Groendaken houden het regenwater vast waardoor het rioleringsnet wordt ontlast. Zo vermindert de kans op overstromingen. Per vierkante meter vangt een traditioneel groendak met een opbouw van een tiental centimeter al snel 50 liter water op. Dit betekent concreet dat dagelijks 6 tot 8 liter water ontsnapt via verdamping en gebruik door de planten. Actieve koolstoffilters plaatsen is een perfecte oplossing als u uw regenwater hergebruikt.

Premies

Groendaken hebben een gigantische meerwaarde voor het milieu, de mens en de gemeenschap. Dit vertaalt zich in een premie. Deze premie wordt toegekend door de gemeente of de overheid.