Hoe bespaar ik geld door een groendak?

Niet alleen de natuur is je dankbaar wanneer je een groendak laat plaatsen, ook de Vlaamse overheid ondersteunt je groene investering met veel plezier. Dankzij een groendak kom je in aanmerking voor de Vlaamse renovatiepremie én kan je bij heel wat gemeenten en steden nog een extra premie ontvangen. Een energiezuinige oplossing dus op meerdere domeinen.

Hoeveel geld kan ik besparen?

Je kan 20 tot 30 procent van je investering terugvorderen als je minstens 2.500euro ( ex. BTW) aan facturen kan voorleggen. De voorwaarden kan je hier terugvinden.

Hoeveel je concreet kan besparen hangt af van een aantal factoren. Je inkomen is hierbij een bepalende factor. Ook de gemeentelijke premies zijn geen universeel gegeven. Via deze link kan je alvast opzoeken welke voorwaarden voor jouw woning van toepassing zijn. Hier krijg je alvast een duidelijk overzicht per gemeente.